Mod “inedit” de vânzare a lemnului identificat de polițiști în comuna Oboga

0
345

Duminică, 9 octombrie 2022, polițiștii din Balș, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 643, în comuna Oboga, au oprit o autoutilitară, condusă de un bărbat, din județul Argeș, ce transporta material lemnos, în vederea verificării legalității transportului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 metri cubi de stejar, cu 0,35 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

De asemenea, în timpul cubării materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu stejar doar în partea exterioară, iar în interior autoutilitara era goală, materialul lemnos fiind suspendat pe chituci, pentru a induce în eroare cumpărătorul, creându-i impresia că în autoutilitară este o cantitate mult mai mare decât cea reală.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat, cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de 0,35 metri cubi de material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Balș.

Abaterea constatată a fost sancționată în conformitate cu articolul 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here