Băiat de 12 ani, depistat la volanul unui autoturism

0
343

Băiat de 12 ani, depistat de poliţişti la volanul unui autoturism, care i-ar fi fost încredințat, pentru a fi condus, pe raza comunei Sălcuța, de către bunic

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la ora 19.40, polițiștii din Bucovăț au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul comunal 101, din comuna Sălcuța.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un băiețel de 12 ani, din localitate. De asemenea, în autoturism, pe locul din dreapta față, polițiștii au identificat un bărbat de 60 de ani, din aceeași localitate, bunicul conducătorului auto.

Din cercetari, polițiștii au stabilit că, anterior depistării, autoturismul ar fi fost condus de către de bărbatul de 60 de ani, iar la vederea echipajului de poliție, acesta i-ar fi solicitat nepotului său să treacă la volanul autoturismului.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că nici bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul care a fost încredințat nepotului său îi aparţine.

Cei doi au fost testați cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat negativ în cazul minorului și o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 60 de ani, care ulterior a refuzat recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, încredințarea unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaște ca nu deține permis și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiști, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here