La Casa de Cultură a Studenților din București se va desfășura a 15-a ediție a proiectului “Mica Săptămână de Muzică Veche”

0
188

În perioada 16-17 decembrie 2023, la Casa de Cultură a Studenților din București se va desfășura a 15-a ediție a proiectului “Mica Săptămână de Muzică Veche”, un proiect dedicat tinerilor și nu numai, în vederea descoperirii muzicii vechi prezentate și explicate într-o manieră accesibilă publicului larg.
“În asaltul gălăgios și bulversant al timpului contemporan, când armonia şi bucuria muzicii este lăsată deoparte în favoarea zgomotului, când contemporanul ne aleargă prin viaţă sau când milioanele de biţi ne ţintuiesc în faţa radiaţiilor luminoase în ideea destinderii, încercăm să ne reîntoarcem către izvoarele culturii, redescoperind şi recuperând identităţi culturale.”
Dorim să redăm tinerilor, şi nu numai lor, bucuria de odinioară a muzicii, a vieţii, pentru a reda identitatea culturală europeană.
Pe lângă rolul de a îmbogăţii educaţia muzicală a tinerilor, muzica va aduce bucurie în sufletele oamenilor.
Concertele susținute vor aduce în contemporan spiritul muzicii vechi din Asia și Europa secolelor XIII – XIX, din locuri diferite (România, Spania, Franța, Italia, Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Turcia, Ungaria, Serbia, Kazahstan, Mongolia), prin interpretări diferite la instrumente specific epocilor respective. Aceste reprezentații vor fi și o lecție de istorie a identităților culturale.
De asemenea, se va rerula în paralel o mică expoziție de instrumente muzicale vechi folosite de trubaduri.
Concertele sunt susținute în sala STUDENT CLUB a Casei de Cultură a Studenților din București, începând cu ora 18:00.
Organizatori: Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET și Casa de Cultură a Studenților din București în parteneriat cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here