La Casa de Cultură a Studenților din București se va desfășura a 15-a ediție a proiectului “Mica Săptămână de Muzică Veche”

2
830

În perioada 16-17 decembrie 2023, la Casa de Cultură a Studenților din București se va desfășura a 15-a ediție a proiectului “Mica Săptămână de Muzică Veche”, un proiect dedicat tinerilor și nu numai, în vederea descoperirii muzicii vechi prezentate și explicate într-o manieră accesibilă publicului larg.
“În asaltul gălăgios și bulversant al timpului contemporan, când armonia şi bucuria muzicii este lăsată deoparte în favoarea zgomotului, când contemporanul ne aleargă prin viaţă sau când milioanele de biţi ne ţintuiesc în faţa radiaţiilor luminoase în ideea destinderii, încercăm să ne reîntoarcem către izvoarele culturii, redescoperind şi recuperând identităţi culturale.”
Dorim să redăm tinerilor, şi nu numai lor, bucuria de odinioară a muzicii, a vieţii, pentru a reda identitatea culturală europeană.
Pe lângă rolul de a îmbogăţii educaţia muzicală a tinerilor, muzica va aduce bucurie în sufletele oamenilor.
Concertele susținute vor aduce în contemporan spiritul muzicii vechi din Asia și Europa secolelor XIII – XIX, din locuri diferite (România, Spania, Franța, Italia, Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Turcia, Ungaria, Serbia, Kazahstan, Mongolia), prin interpretări diferite la instrumente specific epocilor respective. Aceste reprezentații vor fi și o lecție de istorie a identităților culturale.
De asemenea, se va rerula în paralel o mică expoziție de instrumente muzicale vechi folosite de trubaduri.
Concertele sunt susținute în sala STUDENT CLUB a Casei de Cultură a Studenților din București, începând cu ora 18:00.
Organizatori: Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET și Casa de Cultură a Studenților din București în parteneriat cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București.

2 COMENTARII

  1. Ce frumos proiect, sunt incantata sa aflu ca in perioada 16-17 decembrie 2023, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti va avea loc a 15-a editie a “Micii Saptamani de Muzica Veche”. Este cu siguranta un eveniment care merita sa fie evidentiat si promovat, mai ales intr-o lume in care suntem inconjurati de zgomot si tot mai putin ne bucuram de frumusetea si armonia muzicii vechi. Sunt convinsa ca aceste concerte vor fi o adevarata revelatie pentru tineri si nu numai, aducand bucurie si imbogatind colectiv educatia muzicala. De asemenea, ideea de a aduce in lumina identitatile culturale europene prin muzica vechi este una foarte interesanta si educativa. Abia astept sa particip si eu la aceste reprezentatii si sa descopar sunetele si instrumentele specifice fiecarei epoci. Felicitari organizatorilor si partenerilor pentru acest demers cultural!

  2. Acesta este un proiect extraordinar, prin care se incearca sa reconectam tinerii cu muzica vechi, pe care, in era contemporana, am uitat sa o apreciem. In loc sa alergam dupa zgomotele aglomerate ale vietii moderne, ar trebui sa ne reintoarcem catre izvoarele culturii si sa redescoperim bucuria de odinioara a muzicii. Suntem fericiti sa ne gandim ca acest eveniment ne va oferi ocazia de a ne recupera identitatea culturala europeana si de a ne imbogati cunostintele despre muzica vechi din diverse zone ale lumii. Va fi o adevarata lectie de istorie, dar si o oportunitate de a ne bucura de muzica din secolele XIII-XIX cu interpretari autentice si instrumente specifice vremurilor respective. Cu siguranta va fi o experienta inedita si educativa. Felicitari organizatorilor si asteptam cu nerabdare sa ne intalnim in decembrie 2023 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here