Portalul legislatie.just.ro, nominalizat la Premiile Open Government 2021

0
847
Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă

Portalul legislatie.just.ro, platformă dezvoltată și administrată de Ministerul Justiției, a fost nominalizat la Premiile Open Government 2021, acordate de către „Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă”, o organizație internațională formată din lideri guvernamentali și reprezentanți ai societății civile care promovează o guvernanță transparentă, participativă, incluzivă și responsabilă.

Portalul legislativ legislatie.just.ro a fost dezvoltat de Ministerul Justiției în perioada 2014-2015, în cadrul proiectului „Implementarea portalului N-lex” cofinanțat de Fondul Social European, prin intermediul Programului Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative” 2007-2013.

Această platformă oferă cetățenilor și profesioniștilor atât din România, cât și din Uniunea Europeană (prin intermediul portalului N-lex: https://n-lex.europa.eu/n-lex/) acces gratuit și nerestricționat la legislația națională (cu toate modificările făcute de-a lungul timpului), contribuind implicit la promovarea statului de drept.

Până în prezent, platforma a facilitat accesul la peste 200.000 de acte normative pentru mai bine de 10 milioane de vizitatori (dintre care peste 3 milioane de vizitatori unici).

Proiectul Portalul legislativ este gestionat de Ministerul Justiției cu fonduri de la bugetul de stat.

78 de țări și 66 de guverne, reprezentând peste două miliarde de oameni, împreună cu mii de organizații ale societății civile sunt membri ai Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (OGP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here