11 percheziții în Constanța – flagrant delict într-un dosar de contrabandă cu țigări

0
238

Marți, 22 iunie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict și au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județul Constanța, pentru documentarea activității unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Marți, 22 iunie 2021, un bărbat, de 36 de ani, a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi efectuat transferul către un alt bărbat, de 41 de ani, a 129.700 de țigarete, de diverse mărci, fără timbru de accizare românesc, bunuri supuse unui regim vamal, existând bănuiala că acestea ar proveni din contrabandă.

În aceeași zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, fiind descoperite alte 140.200 de țigarete, fără timbru de accizare românesc.

Astfel, în urma prinderii în flagrant delict și a perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 269.900 de țigarete fără timbru de accizare românesc, 5 telefoane mobile, mai multe sume de bani (18.450 de lei, 3.430 de euro și 300 de dolari), precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

4 bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 68 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri corespunzătoare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat polițiști ai IPJ Constanța și jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobilă TOMIS Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here