Andrei și Iulia Berea, campionii de la karting antrenați de tatăl lor

0
869

Andrei și Iulia Berea, copiii pilotului Alex Berea, au prins microbul mașinilor de la părintele lor care îi și pregătește. În câțiva ani de curse, micuții au câștigat 43 de trofee.

În familia pilotului Alex Berea pasiunea pentru cursele de mașini s-a moștenit de la tata, la cei doi copii, Andrei  și Iulia. Ei făcut câțiva ani de karting, iar acum, Andrei a trecut la automobilism.

M-am apucat când aveam 6 ani, tata mergea la curse cu un prieten și mama mea a spus să încercăm și noi. Am concurat cu fratele meu într-o singură competiție, dar nu am reușit să îl înving. Am 18 trofee castigate.” – Iulia Berea, pilot în cursele de karting. 

După trei ani de karting, la mine a urmat motorsportul. Până acum cred că am câștigat 25 de cupe” – Andrei Berea, pilot în cursele de motorsport. 

Copiii sunt antrenați chiar de tatăl lor, care recunoaște că îi e foarte greu să reziste la cursele lor.

Pentru mine e groaznic să fiu pe margine și să îi văd în competiții.  Stresul e de zece ori mai mare decât atunci când concuram eu” – Alex Berea, pilot de curse. 

Alex nu și-a dorit ca Andrei și Iulia să-i urmeze pasiunea, dar nu a avut ce face!

„La început am fost împotrivă, erau prea mici și nu aveau ce să caute pe circuit. Dar mi i-a trimis soția mea pe cap la o cursă și nu am mai scăpat de ei” – Alex Berea, pilot de curse.

Alex a iubit mașinile încă din vremea copilăriei.

„Pasiunea datează de prin 1980 și ceva, de 30 și ceva de ani… Copil fiind, la bunici, la țară, treceau mașinile care concurau în raliul mânăstirilor, prin 1984. De acolo am primele amintiri și după aceea am început să caut în revista „Autoturism” cum era atunci” – Alex Berea, pilot de curse.

Copiii și-au bătut tatăl la trofee

Alex recunoaște că în toți ani în care a participat la competiții nu a ieșit de multe ori pe locul întâi.

De fiecare eram pe podium, satisfacția a fost însă alta. De fiecare dată am concurat cu o mașină net inferioară și am reușit să fiu în față” – Alex Berea, pilot de curse. 

De-a lungul anilor, pilotul a avut parte și de mai multe peripeții.

Pățaniile mele nu prea au fost haioase, nu am avut accidente, dar am pierdut multe roți pe drum” – Alex Berea, pilot de curse. 

În cei 5 ani de când participă la cursele de mașini, Iulia și Andrei au câștigat împreună 43 de trofee.

S-a văzut că își doreau mult, pentru că indiferent de eforturile mele nu puteau să iasă amândoi campioni, dacă ei nu își doreau lucru acesta” – ka, pilot de curse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here