Tabere Studențești în 2021

0
613

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat respectarea angajamentului luat față de ANOSR: se organizează Tabere Studențești în 2021

Marți, 18 mai 2021, în cadrul Consiliului Național pentru Tineret – CNPT, Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard NOVÁK, a confirmat desfășurarea Programului Național de Tabere Studențești – PNTS  în anul 2021, fiind în proces de identificare a surselor de finanțare care să facă posibilă desfășurarea proiectului.

Desfășurarea în 2021, în condiții de siguranță, a Programului Național de Tabere Studențești a reprezentat o prioritate pentru ANOSR încă de la stadiile incipiente de elaborare a Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Continuând demersurile în acest sens, în data de 8 martie 2021 reprezentanții ANOSR s-au întâlnit în cadru oficial cu Ministrul Tineretului și Sportului, întâlnire în cadrul căreia MTS s-a angajat la evaluarea posibilității de implementare a Programului Național de Tabere Studențești în luna mai, taberele organizându-se dacă situația o permite în urma acestei analize.

ANOSR a trimis MTS și conducerii Guvernului României o sesizare prin care a dorit să clarifice faptul că organizarea taberelor studențești nu este o chestiune de oportunitate, la latitudinea autorității, ci o obligație legală în sarcina MTS. Având în vedere relaxarea restricțiilor, este de natura evidenței că taberele studențești se pot organiza, neexistând limitări de natură să scutească ministerul de respectarea acestei obligații.

În urma solicitărilor și întrebărilor adresate de ANOSR cu privire la procesul de organizare a taberelor, în contextul în care Casele de cultură ale studenților și universitățile trebuie să ducă la îndeplinire dispozițiile din ordinul de ministru, să anunțe înscrierea studenților și să îi selecteze, Ministerul a clarificat faptul că Metodologia de organizare a taberelor este în lucru, urmând a fi lansată în cel mai scurt timp în dezbatere publică.

ANOSR va continua activitatea de monitorizare pentru a  asigura o bună desfășurare a Programului Național de Tabere Studențești 2021, punând accent cu strictețe pe respectarea măsurilor igienico-sanitare și având în vedere o prioritizare a cazurilor sociale, în contextul unui număr redus de locuri.

***

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 22 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.

ANOSR reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară, din 30 de universități, atingând un număr de 111 organizații membre, care luptă împreună pentru menținerea în funcțiune a mecanismului mișcării studențești. La nivel național, ANOSR este parte a Alianței pentru o Românie Curată și membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federația este reprezentantul legitim al studenților din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizației Europene a Studenților (ESU – European Students’ Union), singura structură europeană care reprezintă studenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here