Sun Plaza anunță deschiderea înscrierilor pentru Muzeul Colecționarilor, ce va avea loc în intervalul 6-19 septembrie 2021

0
446

Sun Plaza anunță deschiderea înscrierilor pentru Muzeul Colecționarilor, proiect ce se va desfășura în perioada 6-19 septembrie 2021, în incinta centrului comercial din București. Muzeul Colecționarilor încheie seria Pop-Up Museums 2021, prin care Sun Plaza își propune să aducă și anul acesta, muzeele mai aproape de bucureșteni.

Muzeul Colecționarilor reprezintă o premieră și reunește într-o expoziție creată de la zero de către Sun Plaza, membrii comunității, colecționari amatori sau profesioniști, oferindu-le ocazia să își expună curiozitățile și obiectele cu valoare culturală. Astfel, în cadrul unei ediții unice și originale, aceștia își vor putea prezenta colecțiile pe care le-au adunat cu pasiune.

Pentru a se înscrie, doritorii sunt invitați să intre, până pe dată de 1 iulie, pe site-ul www.sun-plaza.ro/muzee și să completeze formularul dedicat. Un juriu va analiza fiecare propunere și va selecta cei 4 câștigători, care vor fi anunțați pe 8 iulie. Aceștia vor avea ocazia să își vadă colecțiile expuse în centrul comercial, în intervalul 6-19 septembrie, și se vor putea bucura, astfel, de recunoașterea publicului larg.

Parte a Pop-Up Museums, Muzeul Colecționarilor este un proiect drag nouă, care ne permite să interacționăm cu comunitatea Sun Plaza și să acordăm spațiu de expunere colecționarilor ce au investit timp și pasiune în curatorierea și obținerea unor obiecte surprinzătoare, interesante pentru publicul larg. Invităm câți mai mulți colecționari să se înscrie pe site, pentru a ne da ocazia să descoperim colecțiile pe care le-au adunat de-a lungul timpului și să le prezentăm vizitatorilor SUN Plaza, mereu în căutare de bucurie și inspirație”, a declarat reprezentantul Sun Plaza.

Colecțiile expuse vor fi supuse votului publicului, pe pagina de Facebook SUN Plaza, iar cea care înregistrează cele mai multe aprecieri va fi premiată cu 5.000 de Lei.

La fel ca celelalte inițiative din cadrul proiectului Pop-Up Museums 2021, și Muzeul Colecționarilor va putea fi vizitat gratuit, de către clienții centrului comercial Sun Plaza.

Pop-Up Museums – un proiect cultural Sun Plaza

Pop-Up Museums este un proiect cultural Sun Plaza, care își propune să aducă muzeele mai aproape de bucureșteni printr-o serie de expoziții neconvenționale. Inițiativa a debutat în 2020, cu prezentări realizate alături de Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Parfumului și Institutul Astronomic al Academiei Române.

În 2021, Pop-Up Museums a inclus colaborări cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Telecomunicațiilor, urmând ca, în intervalul 5-18 iunie să aibă loc cea de-a treia expoziție, în parteneriat cu Muzeul Aviației Române.

Muzeul Colecționarilor închide seria evenimentelor Pop-Up Museums din 2021, aducând în fața publicului 4 colecții private memorabile.

***

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită de 208.000 metri pătrați. Centrul comercial cuprinde patru etaje din care două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, adăugând o aripă nouă și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food courtul și reamenajată o parte din terasa exterioară.

Centrul comercial Sun Plaza este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here