Giurgiu: Rețea infracțională specializată pe metoda LOVERBOY destructurată de procurorii DIICOT

0
535
Giurgiu Retea infractionala specializata pe metoda LOVERBOY destructurata de procurorii DIICOT

Marți, 9 martie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare a banilor, deținerea și oferirea drogurilor de mare risc, fără drept și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2021, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, al cărui membri, prin utilizarea metodei ”loverboy”, au recrutat și determinat la practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei, mai multe persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul din Romania către Spania și retur, cazarea, protecția și transportul de la locurile de cazare din Spania către zonele de exploatare, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.

DIICOT împreună cu SCCO Giurgiu, cu Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu EUROPOL, au efectuat percheziții domiciliare

S-a reținut faptul că, tinerele erau racolate din rândul celor cu o situație materială precară sau din rândul unor familii destrămate, lipsite de o atentă supraveghere.

Inițial, membrii grupării cu atribuții legate de recrutare și determinare le ofereau tinerelor sume de bani sau diverse cadouri pentru a le crea o stare emoțională de atașament sentimental față de aceștia și totodată la crearea unei ”dependențe” față de acest stil de viață, astfel încât victimele erau dispuse a face orice le cereau inculpații.

Marți, 9 martie 2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Giurgiu, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, obiecte și metale prețioase, înscrisuri, substanțe susceptibile a fi droguri și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română.

Miercuri, 10 martie 2021, inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, IJJ Giurgiu și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor și Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here