Percheziții în Cluj, Arad, Satu Mare și Baia Mare, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri

0
173

Joi, 18 martie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în Cluj, Arad, Satu Mare și Baia Mare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și efectuarea de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate de oamenii legii, a reieșit că din anul 2020 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat și găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat la practicarea prostituției.

Una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanțelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât și de persoanele care ar fi practicat prostituția.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 memory stik-uri, 2 plicuri cu substanță albă, 32 de plicuri cu urme de substanță albă, 2 bucăți de substanță solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei și mai multe înscrisuri.

Față de 2 bărbați, de 25, respectiv 39 de ani și o femeie, de 24 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Perchezițiile au fost organizate cu sprijinul SCCO Sălaj, SCCO Maramureș, SCCO Satu Mare, SCCO Arad, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, Jandarmeria Cluj și Jandarmeria Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here