Polițiștii la datorie în minivacanţa de Rusalii – sprijiniți și de un elicopter

0
574

În minivacanţa de Rusalii, în medie – zilnic, aproape 10.000 de polițiștii vor fi la datorie și vor lua măsuri pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier. Rusaliile ortodoxe sunt sărbătorite duminică și luni, 20-21 iunie 2021.

În acțiuni, în funcție de condițiile meteorologice, pentru un răspuns rapid la situațiile din trafic, polițiștii vor fi sprijiniți și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Polițiștii de la ordine publică vor preveni și combate faptele antisociale. Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier pe drumurile spre stațiunile turistice și pe căile de acces către lăcașurile de cult.

De asemenea, se va acționa, în medie, zilnic, cu aproximativ 3.800 de mijloace de intervenție și cu 245 de aparate radar.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Dacă plecați la drum, conduceți cu viteză redusă, în special atunci când carosabilul este umed. Verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca de acasă!

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

La biserică, în parc sau la cumpărături, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Polițiștii sunt la datorie în această perioadă! În caz de nevoie, nu ezitați să le cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here