Marocan reținut pentru furt și trecerea frauduloasă a frontierei

0
793
Marocan retinut pentru furt

Joi, 7 octombrie 2021, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, cetăţean marocan, cu permis de rezidenţă în Spania, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în formă continuată şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Poliţiştii secţiei, cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, au efectuat o percheziţie domiciliară, la un imobil din Craiova, unde locuiește fără forme legale tânărul bănuit de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate, oamenii legii au stabilit că la data de 29 septembrie 2021, tânărul ar fi sustras unui minor de 15 ani din Craiova, care se deplasa pe strada Doljului, prin smulgere, un lănţişor din aur, în valoare de aproximativ 2000 de lei.

Poliţiştii au stabilit că, la data de 15 septembrie 2021, tânărul ar fi abordat un alt minor, de 13 ani, care se deplasa pe strada Amaradia, din Craiova, pe care l-ar fi deposedat de un lanţ din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei.

Totodată, din verificările efectuate de poliţişti, a reieşit că, din data de 20 august 2021, pe numele tânărului figurează o interdicţie de intrare pe teritoriul României, pentru o perioada de 5 ani.

Având în vedere probatoriul administrat de polițiști, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în formă continuată şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind întrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Vineri, 8 octombrie 2021, tânărul urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here