Prohibiţie pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale

0
916

Începând de vineri, 9 aprilie 2021 s-a instituit prohibiţia generală pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial, iar pescarii îşi vor putea relua activitatea începând cu 8 iunie 2021, conform ordinului prohibiţie nr. 58/462 din 17 martie 2021 emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Reamintim faptul că pescuitul recreativ / sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace în perioada de prohibiţie, conform art. 59 lit. f) din O.U.G nr. 23 din 5 martie 2008 (actualizata) privind pescuitul si acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie conform art. 64 lit. e) din acelaşi act legislativ, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Pentru apele ce constituie frontieră de stat cu Bulgaria, se interzice pescuitul pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie 2021, inclusiv.

Pe durata prohibiţiei pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe lacurile de pescuit private.

Se recomandă iubitorilor acestui sport să înţeleagă impactul direct al prohibiţiei asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei şi asigurarea calităţii pescuitului, în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here