Marcel Ciolacu: România face parte din cea mai de succes alianță din istoria omenirii – NATO

0
922

Duminică, 4 aprilie 2021, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, marcând Ziua NATO, a afirmat că România face parte, de 17 ani, din cea mai de succes alianţă din istoria omenirii – Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, ce asigură securitatea a peste un miliard de cetăţeni.

De 17 ani, România face parte din cea mai de succes alianță din istoria omenirii – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, ce asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. Acest obiectiv național realizat în timpul guvernării Năstase a făcut ca astăzi România să fie un aliat important și influent în cadrul NATO, reprezentând un pilon de bază al securității din regiunea Mării Negre și a flancului Estic. Acest fapt este reflectat și de faptul că funcția numărul 2 în organizație – Secretarul General Adjunct – este reprezentată cu mândrie de un român, dl. Mircea Geoană” – a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a amintit că de la începutul pandemiei, NATO a acordat sprijin membrilor şi aliaţilor săi pentru ca această criză sanitară să nu devină una de securitate.

De la începutul pandemiei, NATO a acordat sprijin membrilor și aliaților săi prin transporturi și donații de echipamente și produse medicale esențiale, dar și prin contracararea campaniilor destinate dezinformării din partea actorilor statali și non-statali externi, asigurându-se că această criză sanitară nu devine una de securitate” – a mai afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu și-a exprimat „susținerea față de permanenta adaptare a organizației și membrilor săi la provocările cauzate de evoluțiile politice, economice și tehnologice la nivel global.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here