Acțiuni organizate la Constanța pentru depistarea celor care abandonează deșeuri în mod ilegal

0
131
Acțiuni organizate la Constanța pentru depistarea celor care abandonează deșeuri în mod ilegal

În perioada 1 – 19 martie 2021, Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Constanța și Primăria Constanța, au desfășurat mai multe acțiuni comune, atât pentru depistarea celor care abandonează deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, cât și a celor care transportă deșeuri inerte fără deținerea formularului de transport specifice în conformitate cu HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

De asemenea, în urma activităților de patrulare efectuate de polițiștii locali, au fost identificate 2 depozite de sortare a deșeurilor inerte. Acestea au fost verificate de echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța. Ca rezultat al acestor verificări au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 50.000 lei și s-au dispus măsuri privind respectarea legislației de mediu în vigoare.

Dacă până în prezent s-a urmat linia prevenției și a instruirii celor depistați în trafic asupra obligațiilor avute, în perioada următoare se vor lua măsuri de confiscare a autovehiculelor depistate în trafic transportând deșeuri inerte fără a deține formularele de transport prevăzute de legea menționată.

Primăria Constanța recomandă tuturor celor care transportă deșeuri de orice fel, pe raza municipiului, să respecte prevederile legale stabilite prin HG nr.1061/2008 și să transporte aceste deșeuri la depozitul autorizat de Agenția pentru Protecția Mediului de la Poarta 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here