CUSTOMENU: Meniurile digitale le vor înlocui pe cele tradiționale

0
277
CUSTOMENU

Pe măsură ce din ce în ce mai multe restaurante și baruri s-au adaptat la realitățile pandemiei, tot mai multe au trecut la meniurile digitale ca alternativă a meniurile reutilizabile. Această schimbare reprezintă răspunsul cererii de siguranță sporită a clienților și angajaților. Nu este un secret faptul că meniurile în format fizic transportă de departe cel mai mare număr de bacterii dintre toate obiectele de pe masa unui restaurant.

Te-ai întrebat vreodată dacă dezinfectează cineva meniurile intens folosite, unele chiar cu urme de mâncare pe ele? Nu i s-a acordat prea multă atenție unui obiect atins de sute sau poate de mii de persoane în ani de zile. Chiar dacă arată frumos, au coperți din piele, ori sunt cartonate strălucitor sau mat, este cert că meniurile sunt cele mai murdare obiecte într-un restaurant. Așadar, înlocuirea acestora cu un meniu digital afișat pe un obiect personal atins de o singură persoană este de departe cea mai bună soluție din ultima perioadă.

Chiar dacă succesul meniurilor digitale a venit abia după “instalarea” pandemiei, este cert că acestea vor domina chiar și după încheierea perioadei pandemice. Pe lângă avantajul unui loc cu o igienă sporită, mulți clienți se bucură cu adevărat să le folosească, fiind mult mai comod atât pentru ei, cât și pentru restaurant. Modificările făcute în meniu se realizează în timp real, astfel încât orice schimbare legată de ingrediente, preț este actualizata, și poate fi văzută imediat de clienți.

Un alt avantaj care nu poate fi trecut cu vederea este faptul că meniurile digitale evită costurile financiare și ecologice ale imprimării și aruncării în fiecare zi a unor cantități mari de hârtie. De altfel, noi am analizat în linii mari costurile unui meniu tradițional, în format fizic, și a unui meniu digital.

Pentru un singur meniu fizic de 5 file plastifiate ce conțin denumirile preparatelor și imaginile acestora, prețul ajunge în jur de 20€ + TVA. Și cum într-un restaurant nu poate exista doar un meniu, ci undeva la 30 de meniuri în funcție de capacitatea localului, acestea ating suma de 600€ + TVA. Dacă mai luăm în calcul faptul că pot exista modificări sau se pot schimba la 5-6 luni, costuri se dublează. În schimb, costurile unui abonament pentru meniu digital oferit de noi începe de la 10 ron până la 30 ron pe lună. Prețul poate varia dacă există cerințe pentru servicii personalizate din partea dvs.

Bogdan Alexandru Militaru - manager Customenu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here