La Târgu Mureș, Direcția Impozite și Taxe Locale pune la dispoziția contribuabililor noi servicii online

0
1998
La Târgu Mureș, Direcția Impozite și Taxe Locale pune la dispoziția contribuabililor noi servicii online

Având în vedere contextul pandemiei COVID-19 și nevoile comunității în aceste momente, Primăria Târgu Mureș aduce la cunoștința cetățenilor faptul că majoritatea serviciilor, oferite de către Direcția impozite și taxe locale, se pot realiza de acum și în mod electronic prin Ghișeul Online  – Impozite și taxe – platforma online de comunicare cu contribuabilii.

Ghișeul Online – impozite și taxe pe lângă serviciile existente, respectiv eliberarea on-line a Certificatelor fiscale și efectuarea de plăți, începând cu data de 15 martie 2021, pune la dispoziția contribuabililor două servicii noi și anume:

  • Depunerea declarațiilor fiscale
  • Arhiva personală (dosar fiscal personal)

Accesul la serviciile Ghișeului Online – Impozite și taxe se poate face:

  • Limitat – pe bază de CNP/CUI (fără parolă) – caz în care nu sunt accesibile serviciile de depunere declarații fiscale, eliberare certificate fiscale și acces la dosarul fiscal personal
  • Complet – pe bază de user și parolă

Pentru a obține user-ul și parola trebuie să completați Cererea-acord, care se va descărca în momentul accesării butonului Ghișeul Online – Impozite și taxe https://platformacetateni.targumures.globalpay.ro/cetatean-login și, împreună cu copia cărții de identitate, să le depuneți la sediul Primăriei sau să le transmiteți pe adresa de email itl@tirgumures.ro.

Așa după cum am mai arătat, precizăm faptul că certificatul fiscal se poate obține online numai dacă persoana care îl solicită are toate obligațiile achitate.

Cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală vor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscală vor fi emise pe loc. Conform HCL nr.229/2020 pentru certificatele de atestare fiscală emise online nu se datorează taxa de urgență.

Certificatele de atestare fiscală vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în formă fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here