Gimnasta Maria Ceplinschi a terminat pe șase finala mondială de la sol

0
544

Gimnasta în vârstă de 16 ani s-a descurcat foarte bine la cea mai importantă competiție din carieră, în Japonia, la Campionatul Mondial de la Kitakyushu. Maria Ceplinschi s-a calificat în finală la individual compus, iar în cea de la sol a terminat pe poziția a șasea.

Viitorul sună bine în gimnastica feminină românească! Maria Ceplinschi, puștoaica de 16 ani pregătită la Deva de Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum, a făcut o figură frumoasă la cea mai importantă competiție din carieră, Campionatul Mondial de la Kitakyushu.

Aflată în primul an de seniorat, Mara cum îi spun apropiații, s-a calificat atât în finala de la individual compus, cât și în cea de la sol. La individual compus, românca a obținut 13.066 la sol, 13.633 la sărituri, 12.566 la paralele și 11.633 la bârnă și a terminat pe locul 16, cu un total de 50.898 puncte.

În finala de la sol, acolo unde Mara a concurat ieri, s-a clasat pe locul 6, cu 13.366 puncte.

Lucian Sandu, coordonatorul lotului național de gimnastică feminină de la Deva, cel care a însoțit-o pe Mara în Japonia, are numai cuvinte de laudă la adresa elevei sale.

Ne bucurăm foarte mult pentru Mara, mai ales că este la prima competiție de asemenea anvergură, ea fiind în primul an de seniorat. A lăsat emoțiile la o parte chiar dacă a concurat cu gimnaste mult mai titrate decât ea” – Lucian Sandu, antrenor principal al lotului național de gimnastică feminină, Deva.

Marian Drăgulescu, la ultimul mondial din carieră

Marian Drăgulescu

Pentru Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român, Campionatul Mondial de la Kitakyushu a fost ultima competiție dintr-o carieră extraordinară de 33 de ani. La finalul acestui an sportivul se va retrage din activitate. Prezent la 14 ediții de campionate mondiale, pe cel mai bun gimnast din istorie l-au despărțit mai puțin de trei zecimi de punct de calificarea în finala de la sărituri. Gimnastul a avut două sărituri notate cu 14.566 și 14.033 și s-a clasat pe locul 15.

Marian Drăgulescu are o carieră impresionantă în gimnastică! Este cvadruplu campion mondial la sărituri. Are trei medalii la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, argint la sol, bronz la sărituri și cu echipa. Are în palmares 18 medalii la Europene, 11 de aur, două la individual compus și cu echipa, patru la sol și trei la sărituri, șase de argint, două cu echipa, la sol și sărituri și una de bronz cu echipa. Are și 10 trofee la Mondiale: patru de aur la sol și sărituri și două de argint la sărituri. A cucerit 31 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene și a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, pentru întreaga activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here