UNPR: Inițiativă legislativă aberantă ce va afecta dramatic mediul de afaceri

0
1083

Miercuri, 5 mai 2021, continuând seria întâlnirilor cu liderii grupurilor parlamentare, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, s-a întâlnit cu liderul grupului parlamentar USR PLUS din Camera Deputaților, Liviu Ionuț Moșteanu.

Printre temele abordate la această întâlnire au fost:

  • Modalități de informare cu privire la iniţiativele legislative ce privesc mediul economic din România.
  • Susținerea unor inițiative legislative, menite să dinamizeze evoluția mediului de afaceri, generat de reprezentanții mediului de afaceri.
  • Participarea reprezentanților grupului parlamentar al Camerei Deputaților, la activități și evenimente de anvergură națională, organizate de reprezentanții mediului de afaceri.
  • Valorificarea platformei de comunicare FOPCP.RO (Forumul Organizațiilor Patronale) de către membrii grupului parlamentar al Camerei Deputaților, al USR PLUS, pentru promovarea inițiativelor legislative sau altor activități parlamentare de interes pentru mediul de afaceri.

Un subiect interesant dezbătut în cadrul întâlnirii a fost cel legat de o inițiativă legislativă a doi parlamentari, care, dacă se va adopta, va afecta în mod dramatic existența companiilor private.

Această propunere legislativă ar institui obligația angajatorilor de a distribui angajaților, cu titlu de participare la profit, suplimentar salariului și celorlalte drepturi bănești prevăzute de lege și de contractele de muncă, o parte din profitul net realizat.

Avem mari așteptări de la generația tânără de politicieni, îndeosebi de la tinerii parlamentari și considerăm că a sosit momentul ca între Parlamentul României și reprezentanții mediului de afaceri să existe o strânsă și fructuoasă colaborare”, i-a transmis președintele UNPR, Ioan Lucian, liderului grupului parlamentar USR PLUS din Camera Deputaților.

Prin excelență, USR PLUS este un partid dedicat mediului de afaceri și de aceea, vă asigur, domnule președinte, de toată susținerea noastră pentru ca mediul de afaceri din România să evolueze într-un climat favorabil”, i-a răspuns tânărul deputat, Liviu Ionuț Moșteanu, lider al grupului USR PLUS din Camera Deputaților.

Cele două părți au convenit ca în cel mai scurt timp să contureze o foaie de parcurs a colaborării lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here