Doi tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmii vâlceni

0
363
Doi tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmii vâlceni

Doi tineri din Craiova au urcat sâmbătă, 20 martie 2021, cu telegondola pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina. La coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, pe un drum pe care nu îl cunoșteau.

Prietenii lor, aflați la baza pârtiei, după ce i-au așteptat aproximativ 3 ore, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă ca aceștia să nu fi pățit ceva.

Jandarmii vâlceni s-au mobilizat imediat și au plecat în căutarea lor. Totul era contra cronometru, mai ales că se întunecase, așa că s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice și sonore pornite, alt jandarm a pornit pe schiuri iar celălalt a plecat în grabă cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise, până la un moment dat, când unul dintre turiștii rătăciți a răspuns speriat la telefon.

Acesta a fost liniștit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă își păstrează calmul și îi dă câteva informații, în scurt timp o să fie găsiți. Au fost îndrumați eficient de către jandarmi, care cunoșteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reușit să iasă la un drum forestier și să fie găsiți.

Speriați și obosiți, au reușit cu greu să zâmbească pentru a le mulțumi jandarmilor salvatori, care timp de aproximativ două ore, nu s-au gândit decât la faptul că două vieți depind de abilitățile lor.

Din fericire, nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat și că după această experiență neplăcută, au conștientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here