Aviz pozitiv pentru amendamentul privind transportul în Delta Dunării

0
345

Deputatul George Șișcu a anunțat faptul că a votat pozitiv, în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, un amendament privind serviciul public pentru transportul pasagerilor și al mărfurilor de strictă necesitate între localitățile din Delta Dunării și municipiul Tulcea, care se realizează pe cale navală.

„Modificarea vizată înlocuiește termenul de compensare cu subvenție, care este importantă din perspectiva asigurării în condiții optime a serviciului public de transport la care tulcenii au dreptul, asemenea tuturor cetățenilor României care beneficiază de acesta pe cale terestră.

În mod uzual, primăriile și consiliile județene sunt cele care au în sarcină organizarea transportului public de persoane, însă deplasarea în interiorul Rezervației Naturale se face pe cale navigabilă, de aici și excepția instituită – organizarea serviciului fiind preluată la Ministerul Transporturilor, care, la rândul său, încredințează unui operator privat aceste servicii. Interesul nostru este acela ca locuitorii Tulcei să beneficieze de o subvenție justă a acestui serviciu, iar legislația să permită Ministerului Transporturilor alocarea de fonduri suficiente de la Bugetul de Stat.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Sigur că poate părea o chestiune tehnică, însă ea este esențială pentru ca prețul plătit de tulceni pentru acest serviciu esențial să fie unul cât mai mic, subvenționat din resurse bugetare. Distincția este, de asemenea, importantă, dat fiind că finanțarea nu acoperă, în mod firesc, și turiștii care vizitează în scop recreativ Delta Dunării și care suportă tariful întreg al călătoriilor.”

Sursa: Facebook George Șișcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here