Csaba Borboly: „Mens Sana In Corpore Sano” – o expresie mai actuală ca oricând

0
624

Ne aflăm într-o perioadă în care eforturile noastre se îndreaptă spre găsirea pârghiilor necesare pentru a reveni la o viață fără restricții, în care stadioanele să fie pline de suporteri, competițiile să redevină parte a vieții cotidiene.

Viața sportivă, mai ales în contextul pandemiei de Coronavirus, trebuie să redevină o prioritate, atât pe agenda autorităților locale, regionale, naționale, cât și pe cea a persoanelor care urmăresc să aibă un stil de viață sănătos.

Din cele mai vechi timpuri sportul a avut un rol în a educa generații, a le oferi modele de urmat și pârghii prin care cei care-l practicau să fie disciplinați, competitivi, deschiși spre munca în echipă, toate acestea având un impact pozitiv asupra societății.

Tinerii și nu numai trebuie încurajați să practice sport, stă în puterea noastră, a factorilor de decizie de a face acest lucru, prin programele pe care le derulăm în cadrul instituțiilor. Aceste programe trebuie să fie cât mai numeroase pentru a-i sprijini pe cei care vor cu adevărat să formeze oameni și caractere, să aibă libertatea și susținerea de a face acest lucru.

Prin sport și respectarea principiului care-l guvernează, fairplay, dezvoltăm moral societatea – sportul impune reguli și dorința de a câștiga nu e mai presus de acestea.

Sportul și competițiile sportive trebuie să devină pașaportul nostru la nivel internațional și acest lucru este posibil doar prin cooperare.
Un astfel de exemplu pozitiv este recenta conferință de presă la care am participat alături de Ministrul Tineretului și Sportului, Novak Carol-Eduard, în care am deplină încredere și care prin ambiția și perseverența sa va contribui la dezvoltarea vieții sportive a județului Harghita și a țării.

Obiectivul meu este de a susține activitățile sportive și pe tineri, pentru aceasta în cadrul activității consiliului județean am demarat programe prin care cei interesați au posibilitatea de a-și pune în practică ideile.

O minte sănătoasă într-un corp sănătos, acum mai mult ca oricând!

Programul de sprijinire a sportului din județul Harghita pentru anul 2021 se adresează asociațiilor sportive, cluburilor sportive de drept privat şi asociațiilor pe ramură de sport județene, care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita şi care dispun de certificat de identitate sportivă.

Data limită de încărcare a proiectelor este 19 mai 2021, orele 12:00, mai multe informații putând fi obținute accesând link-ul: https://judetulharghita.ro/program-de-sprijinire-a-sportului-din-judetul-harghita/

Consiliul Județean Harghita
Borboly Csaba – Preşedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here