Viitorul turismului în UE: durabil, responsabil, inteligent

0
395

Uniunea Europeană este cea mai populară destinație turistică din lume. Deoarece turismul se redeschide după mai mult de un an de întrerupere din cauza pandemiei, Parlamentul European solicită un plan care să îl facă mai ecologic și mai durabil.

După mai bine de un an de carantină și de restricții de călătorie, milioane de europeni așteaptă cu nerăbdare o vacanță binemeritată. Așadar, ce-ați zice dacă următoarea dvs. vacanță ar fi mai durabilă? O vacanță care să aibă un impact mai scăzut asupra mediului? Pe măsură ce ieșim din pandemie, Parlamentul European solicită o foaie de parcurs către un turism durabil, responsabil și inteligent. Deputații doresc noi măsuri pentru reducerea amprentei climatice și de mediu a sectorului.

Cláudia Monteiro de Aguiar / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat): “Nu vorbim numai despre hoteluri și restaurante, trebuie să înțelegem întregul lanț. Unde anume putem reduce impactul pe care îl avem asupra Pământului, asupra obiectivelor de sustenabilitate?

Un mod ecologic de a călători ar fi să alegem turismul rural sau agroturismul și să evităm supraaglomerarea din regiunile populare. Parlamentul European propune extinderea etichetei ecologice pentru turism: un sistem care să certifice cazarea și operatorii de turism ecologici, permițând turiștilor să doarmă cu „conștiința curată”.

Transportul este de departe cel mai mare poluator în ceea ce privește turismul. Parlamentul dorește ca sectorul feroviar să joace un rol important în transformarea turismul UE într-unul mai ecologic.

Deputații solicită, de asemenea, mai mult sprijin din partea UE pentru tranziția către combustibili mai puțin poluanți și forme alternative de transport. Pentru a stimula redresarea ecologică post-pandemie, Parlamentul dorește ca țările UE să sprijine turismul prin planuri de redresare și printr-o reducere temporară a TVA-ului pentru acest sector.

Redeschiderea ar trebui să facă parte din strategia UE cu privire la COVID-19 și să includă măsuri precum un certificat comun de vaccinare.

sursa: Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here