Protestul FORT programat în Piața Victoriei nu a fost autorizat de Primăria Capitalei

0
316

Din cauza lipsei de reacție a Guvernului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Educației și Ministerului de Interne, față de solicitările repetate ale reprezentanților Federației Operatorilor Români de Transport, în vederea dezbaterii problemelor curente sectoriale, miercuri, 17 martie 2021, în Piața Victoriei trebuia să se desfășoare un protest la care urmau să participe 100 de persoane, respectiv 1000 de autovehicule comerciale.

Primăria Capitalei a respins solicitarea FORT printr-o adresă ce mentioneaza faptul că cererea F.O.R.T. ” nu respectă prevederile art.1, pct. 18 din anexa nr.3 din H.G. 293/2021, în ceea ce privește numărul de participanți, respectiv maxim 100 de persoane.”, deoarece a luat în considerare si soferii mijloacelor de transport în raport cu care FORT s-a exprimat clar în sensul în care aceștia ar fi rămas în vehicule pe întreaga desfășurare a manifestării publice.

Problemele majore față de care reprezentanții Guvernului refuză dialogul, sunt legate în mod concret de următoarele aspecte:

  • Abuzurile ANAF în problematica reconsiderării diurnei ca venit impozabil – sesizare fără răspuns înaintată încă din septembrie 2020 cu revenire anul acesta
  • Transportul ilegal ce determină discrepanțe concurențiale serioase și o multitudine de evenimente rutiere extrem de grave
  • Impunerea unor tarife transportatorilor de pasageri pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, cu mult sub nivelul costurilor operaționale – dumping
  • Situația neclară a transportului județean regulat de persoane în contextul expirării programelor de transport aferente
  • Corupția de la nivelul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere -I.S.C.T.R.
  • Lipsa măsurilor concrete de sprijin, în perioada pandemiei, față de transportatorii rutieri

F.O.R.T. nu a primit nici un răspuns la solicitarile înaintate, în mod repetat, având ca subiecte problemele enumerate mai sus, Guvernul, Ministerul Educației, Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv Ministerul Finanțelor Publice refuzând total dialogul constructiv cu patronatul din domeniul.

În acest context, operatorilor de transport rutier, nu le rămâne altceva de făcut, decât să se manifeste spontan, în perioada următoare, în întreaga țară, în raport cu dezinteresul autoritățiilor centrale.

Pentru a evita o nouă investigație a Consiliului Concurenței, față de manifestările organizate de FORT, facem precizarea că deciziile privind organizarea spontană a transportatorilor, în lipsa posibilității de a protesta în fața Guvernului, aparțin acestora, patronatul având doar rolul de a susține public și institutional interesele membrilor săi.

Federația Operatorilor Români de Transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here