Grațiela Gavrilescu îl ia la întrebări pe Florin Cîțu cu privire noile măsuri de prevenire și combatere a pandemiei

0
722
Grațiela Gavrilescu
Grațiela Gavrilescu

Grațiela Gavrilescu, deputat PPU (social-liberal) de Prahova, i-a adresat premierului Florin Cîțu o serie de întrebări privind restricțiile impuse prin Hotărârea Guvernului nr. 293/11.03.2021 și alte măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei.

Concret, deputatul umanist solicită din partea prim-ministrului lămuriri privind studiile, analizele sau anchetele epidemiologice în baza cărora au fost decise noile măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, modul în care va fi suplimentat numărul de paturi ATI și cum va fi rezolvată problema remunerării personalului medical din centrele de vaccinare.

Redăm conținutul integral al interpelării:

„Domnule prim-ministru,

1.1. Prin Hotărârea Guvernului nr. 293/11.03.2021, sunt precizate măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
a) Fără să contest necesitatea respectării anumitor măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, vă rog să îmi răspundeți, CONCRET, pe baza căror studii, analize, informații, anchete epidemiologice, estimări etc. ați stabilit prelungirea cu o oră a intervalul pentru interzicerea, în toate localitățile, a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, respectiv, aplicarea interdicției cu ora 22.00, față de ora 23.00.
b) De asemenea, vă rog să îmi comunicați efectul estimat al acestei decizii privind:
– Numărul de infectări COVID-19
– Rezultatele economice ale sectorului HORECA

1.2. Prin aceeași HG 293/2021, stabiliți și lista localităților în care se practică sporturi de iarnă în care se limitează la 70% gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică, între acestea aflându-se și Sinaia, Bușteni și Azuga, din Circumscripția 31 Prahova, pe care o reprezint.
a) Vă rog să îmi răspundeți, CONCRET, pe baza căror studii, analize, informații, anchete epidemiologice, estimări etc. ați stabilit reducerea de 30 de procente, în contextul în care, spre deosebire de persoanele private care oferă, neautorizat și nefiscalizat, cazare, hotelurile și restaurantele au investit mult și au implementat măsuri ușor verificabile de prevenire a răspândirii infectării.
b) De asemenea, vă rog să îmi comunicați efectul estimat al acestei decizii privind:
– Numărul de infectări COVID-19
– Rezultatele economice ale sectorului HORECA

2. Având în vedere recentele dumneavoastră declarații publice privind suplimentarea numărului de paturi ATI, vă rog să aveți amabilitatea de a-mi comunica, concret, cum intenționați să realizați acest lucru în județul Prahova.
– Cu câte paturi se va suplimenta numărul celor existente
– În ce locații
– Cu ce fonduri
– Cu ce personal specializat
– Până la ce dată
– Dacă această (re)organizare va afecta asistența medicală acordată pacienților non-covid

3. Când intenționați să rezolvați plata salariilor personalului care lucrează în centrele de vaccinare? Aveți soluții în situația în care aceștia, nemulțumiți că plata întârzie nepermis de mult, vor decide să renunțe la contract?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here