Studiu E.ON: 22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility 

0
439

Studiu E.ON: 22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility 

  • E.ON a instalat 375 de puncte de încărcare a mașinilor electrice destinate rețelei proprii sau clienților privați;
  • În prima jumătate a anului 2023, numărul de încărcări prin E.ON Drive a crescut cu 130% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cantitatea de energie cu 160%;
  • Numărul de soluții E.ON Drive livrate în prima jumătate a anului 2023 a depășit numărul soluțiilor pentru tot anul 2022;
  • Compania plantează câte un copac pentru fiecare 10 kWh ali-mentați la stațiile E.ON Drive;

 Conform unui studiu* realizat de E.ON la nivel național, circa 22% dintre respondenți cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility, E.ON Energie România fiind printre cei mai cunoscuți.

 Compania a instalat, în primele șase luni ale anului 2023, aproximativ 95 de stații de încărcare a mașinilor electrice, ridicând la 375 numărul total al unităților instalate. În acest an, compania estimează că vor fi montate în total  200 de stații de încărcare pentru diverse categorii de clienți.

E.ON Drive, prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități, a fost lansată în anul 2018. Disponibilă pe www.eondrive.ro, soluția include, pe lângă furnizarea și instalarea echipamentului, pachete de servicii care să răspundă nevoilor specifice pieţei e-mobility.

De asemenea, clienții pot opta pentru un pachet complet de soluții fotovoltaice, care include și o stație de încărcare pentru mașini electrice. Acest pachet oferă o soluție pentru proprietarii de locuințe sau de afaceri care doresc să utilizeze surse de energie curată și să își încarce mașinile electrice la domiciliu sau la locul de muncă.

E.ON Energie România s-a implicat și în dezvoltarea unei rețele naționale de stații publice de încărcare de-a lungul unor importante coridoare de transport (Iași-Tg. Mureș, Iași-București, București-Constanța), prin intermediul proiectului NEXT-E, finanțat din fonduri europene.

Din cele aproximativ 3.700 de puncte de încărcare publice a mașinilor electrice din România, cele 1.000 aparținând E.ON Energie România și Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, în platforma de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive și Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii folosind atât aplicațiile mobile, cât și cardurile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.

Hubject (www.hubject.com) este cea mai mare platformă internațională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a mașinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilității extinse pentru utilizarea rețelelor de încărcare.

Compania va derula, în următorii doi ani, un proiect european ce prevede instalarea a 30 de stații de încărcare ultra-rapide de 150 kW. Aceste stații vor reprezenta o îmbunătățire semnificativă a infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și încărca rapid și eficient mașinile electrice într-un timp foarte scurt.

Notă:

* Studiul efectuat de E.ON a fost realizat lunar, pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews), în cursul anului 2022. Marja de eroare maximă calculată este de ± 3.1% la un nivel de încredere de 95%.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here