E.ON a finalizat o nouă centrală fotovoltaică, de circa jumătate de milion de euro

0
286

E.ON a finalizat o nouă centrală fotovoltaică, de circa jumătate de milion de euro, pentru grupul Printmasters

  • Centrala a fost instalată în localitatea Cicârlău, din județul Maramureș, și va produce anual peste 500 MWh de energie electrică;
  • Energia preluată în autoconsumul beneficiarului generează o independență energetică de 36%;
  • Printmasters își va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 tone pe an;

E.ON Energie România a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Printmasters din jud. Maramureș, în cadrul unui parteneriat încheiat în acest an, valoarea investiției apropiindu-se de 500.000 de euro.

Peste 1.000 de module fotovoltaice au fost montate pe una dintre halele de producție din localitatea Cicârlău (jud. Maramureș), și, prin acest sistem, Printmasters va produce anual 543 MWh, ceea ce echivalează cu 36% din energia electrică necesară pentru consumul propriu. De asemenea, compania își va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 de tone în fiecare an.

„Fiecare centrală fotovoltaică nou instalată ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim: un viitor mai verde și un consum de resurse responsabil și sustenabil. Încrederea pe care o primim din partea colaboratorilor noștri, prin numărul mare de solicitări de soluții de energie fotovoltaică, ne onorează dar ne și obligă, totodată, să oferim clienților, persoane fizice sau juridice, deopotrivă, servicii de calitate, adaptate nevoilor și așteptărilor acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

„Prin acest parteneriat, Printmasters își dorește extinderea surselor de energie regenerabilă prin instalarea de panouri fotovoltaice care vor furniza energie verde pentru liniile noastre de producție. E.ON Energie România este recunoscută ca fiind unul dintre liderii  în domeniul soluțiilor de energie regenerabilă și, împărtășind acest angajament pentru sustenabilitate și responsabilitate socială, această colaborare a fost alegerea firească pentru noi. Valorile noastre – respect, responsabilitate, rezultate – se reflectă în toate aspectele afacerii, prin responsabilitate socială și angajament pentru mediul înconjurător, cu impact pozitiv asupra comunității locale”, a completat Jacques de Boer, CEO Printmasters.

 E.ON a asigurat companiei beneficiare întreg proiectul de investiție pentru eficientizarea energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare și finanțare.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 330 de proiecte finalizate, în valoare totală de 58 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 75 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.140 de tone în fiecare an.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât şi companii şi municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

 Despre Printmasters

Printmasters este o companie cu acționariat 100% olandez, care oferă servicii de personalizare a produselor promoționale. Pe parcursul celor 15 ani de experiență, firma a gestionat eficient activitatea economică și s-a adaptat la cerințele și evoluția pieței. Cu o putere financiară exemplară și clienți de renume la nivel internațional societatea continuă să fie unul dintre liderii domeniului industriei de tipărire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here