Întrecere ca-n filme! Bernadette Szőcs și Hunor Szőcs s-au duelat pe circuitul de karting

0
531
Bernadette Szőcs și Hunor Szőcs

Frații Bernadette Szőcs și Hunor Szőcs sunt buni nu doar la tenis de masă, ci și pe pista de karting.

Hunor Szőcs și-a adus aminte de anii copilăriei, pe vremea când se uita alături de tatăl său la toate cursele de Formula 1.

Pasiunea pentru karturi o am de la Bremen, când, din greșeală, am ajuns la un circuit de karting, iar după, un sezon întreg am mers să mă dau de trei ori pe săptămână” – Hunor Szőcs, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Bernie a prins microbul mașinilor de la fratele ei. Chiar dacă încă nu are permis, frumoasa blondă se descurcă de minune la volanul kartului.

Când am văzut că fratelui meu îi place atât de mult, am zis să merg și eu cu el și să încerc. Prima dată mi-a fost puțin frică prima dată, dar după am prins curaj” – Bernadette Szőcs, dublă campioană europeană, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă a României.

În timpul cursei, Bernadette Szőcs a avut parte și de un mic incident.

Am vrut să-l evit pe fratele meu … decât să intru în el, mai bine am intrat eu în pereți” – Bernadette Szőcs.

Dacă la tenis de masă Bernadette Szőcs e cea mai bună, la karting lucrurile stau invers

Am progresat foarte mult la Bremen. Am ajuns să am față de un profesionist doar cu 4 sutimi mai puțin decât el pe circuitul din Germania” – Hunor Szőcs.

Hunor Szőcs a sărit cu parașuta

Sportivul a dezvăluit că este fanul sporturilor extreme. „Mi-am dat seama că îmi plac foarte mult sporturile pline de adrenalină. În urmă cu 3 ani am sărit și cu parașuta din avion și motto-ul meu în viață este „keep pushing the limits” și cumva mi se potrivește” – Hunor Szőcs.

Amândoi joacă tenis de masă de peste 20 de ani

Frații Szőcs, cei mai buni frați din tenisul de masă românesc, au în spate o carieră de peste 20 de ani la masa de joc. Primul care s-a apucat de tenis de masă a fost Hunor, la vârsta de 5 ani, iar Bernie l-a urmat. Avea doar 6 ani când a asistat live la momentul în care fratele său a câștigat prima medalie la tenis de masă și a știu pe loc că vrea să facă și ea același sport. „Mergeam cu părinții mei la concursurile fratelui meu, a câștigat prima medalie, a fost foarte fericit, eu din tribune am fost așa șocată, nu am înțeles ce înseamnă fericirea când câștigi o medalie și le-am zis alor mei că aș vrea să merg și eu la tenis de masă” – Bernadette Szocs.

Nu mai fac echipă din cauză că se certau

Cei doi frați au jucat o perioadă și împreună. Tinerii au făcut echipă la dublu mixt unde au devenit campioni naționali, dar au renunțat să mai concureze împreună!

La Campionatele Mondiale de Juniori am jucat sferturi și am pierdut la campionii mondiali foarte strâns. Am decis pe parcurs să ne oprim și să ne găsim alți parteneri deoarece ne certăm foarte mult. Ea e mai mult emotivă când joacă cu mine și eu mai mult îmi pierd răbdarea și chiar sunt un om răbdător. Era ciudat” – Hunor Szőcs.

Sunt plini de medalii

Sportiva a început tenisul de masă la 6 ani, iar la 10 a plecat la Bistrița, la Centrul Olimpic, acolo unde era și fratele ei mai mare cu 3 ani.

Berni este dublă campioană europeană cu echipa României în 2017 și 2019, de 4 ori vicecampioană europeană cu echipa României, a obținut două medalii de argint la dublu mixt cu Ovidiu Ionescu, la Jocurile Europene de la Minsk din 2019, a participat cu echipa României la Olimpiada de la Rio din 2016 și la cea de la Tokyo din 2020. Este campioană Top 16 Europa la seniori în 2019, campioană a Ligii Asiei în 2017, campioană națională la simplu și dublu cu fratele ei, Hunor, de 12 ori campioană europeană de cadeți. Are 20 de medalii de argint și bronz la Campionatele Europene de cadeți și de juniori. În 2015 și 2017, la Universiada din 2015 și 2017 a fost medaliată de două ori cu bronz la simplu. A câștigat de 3 ori medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori. Din 2019, Bernadette și fratele ei, Hunor, sunt legitimați la CSA Steaua, ultimul evoluând și pentru un club din Bremen, iar Bernie și pentru o echipă din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here