Sindicatul FAMILIA BACĂU, afiliat Federației Columna, organizează o acțiune de protest

0
337
Acțiune de protest în Bacău

Comunicat de presă – acțiune de protest organizată de Sindicatul Familia Bacău, marți, 13 octombrie 2021

Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România – COLUMNA, reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Asistență Socială, a adus la cunoștința Guvernului, încă din luna august 2021, faptul că prin rectificarea bugetară NU AU FOST ALOCATE FONDURI pentru susținerea sistemului de Asistență Socială.

Drept consecință, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, pe data de 8 octombrie 2021, peste 1700 de angajați nu și-au primit salariile.

La adoptarea bugetului DGASPC Bacău pentru anul 2021, această instituție a fost penalizată ÎN MOD NEJUSTIFICAT cu 19,4 milioane lei, sumă care ar fi fost suficientă pentru plata salariilor pentru 2 luni de zile.

ÎN REALITATE, cei penalizați sunt cei 1700 de salariați lipsiți de plata muncii lor, în contextul pandemiei și al exploziei prețurilor la energie. La fel de grav este că, de o manieră absolut inconștientă, această penalitate SE RĂSFRÂNGE ASUPRA CALITĂȚII VIEȚII ASIGURATE BENEFICIARILOR, lipsind resursele pentru plata hranei, medicamentelor și a utilităților necesare asigurării unui confort de care se pot bucura ceilalți cetățeni.

Miercuri, 13 octombrie 2021, SINDICATUL FAMILIA BACĂU, afiliat Federației Columna, va organiza o acțiune de protest pentru face cunoscută opiniei publice situația în care se află și pentru a solicita plata salariilor.

Până la sfârșitul anului 2021, tot mai multe instituții de asistență socială vor intra în incapacitate de plată a salariilor pentru aproximativ 25.000 de angajați.

În acest context, SINGURA SOLUȚIE este adoptarea unei Hotărâri de Guvern, pentru a fi acoperite salariile și celelalte cheltuieli de funcționare până la finele anului 2021, prin utilizarea Fondului de Rezervă aflat la dispoziție.

Considerăm că acestea sunt problemele REALE pe care resursele existente în Fondul de rezervă al GUVERNULUI ar trebui să le acopere.

Guvernul a alocat recent din Fondul de Rezervă 1 miliard de lei pentru plata unor sume către unitățile administrativ teritoriale, alocările având destinații îndelung contestate, dar REFUZĂ SĂ REACȚIONEZE pentru a rezolva situații sociale grave care afectează zeci de mii de familii.

Fără măsuri concrete în direcția rezolvării situației semnalate, tensiunile sociale se vor amplifica, urmând a fi organizate noi acțiuni de protest, pe măsură ce instituțiile vor intra în incapacitate de plată.

Federația Columna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here