La Vâlcea, a demarat anul școlar 2021-2022 în Parohia Marcea

0
371

A venit toamna anotimpul în care se culeg roadele câmpului urmate de cele duhovnicești prin începutul anului liturgic și de studiu așadar, Parohia Marcea, vine în sprijinul copiilor ce provin din familii cu posibilități reduse în vederea achiziționării materialelor necesare derulării procesului instructiv-educativ, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte doctor Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, prin sectoarele social și învățământ la inițiativa echipei voluntarilor parohiali sub directa coordonare a părintelui slujitor.

Duminică 12 septembrie 2021 a  fost organizată și desfășurată o nouă etapă a programului parohial cu titlul “Ghiozdanul“. Ziua a debutat prin săvârșirea slujbelor Sfintei Liturghii și a Tedeumului, la finalul cărora a fost rostit cuvântul de binecuvântare a anului liturgic și de studiu apoi au fost împărțite fiecărui copil în funcție de vârsta și etapa de studiu câte un ghiozdan complet echipat.

În cuvântul de binecuvântare părintele a reafirmat faptul că:

“Toate cele 18 culte religioase recunoscute de către stat trebuie să conlucreze pentru ajutorarea familiei prin facilitarea accesului la educație acest drept este garantat de lege fiecărui copil indiferent de sex, rasă, etnie sau limba pe care o vorbește.

Cooperarea inter-instituțională între cele trei elemente fundamentale pentru dezvoltarea unei societăți cât mai sănătoase a început să fie tot mai vizibilă după evenimentele petrecute în decembrie 1989, prin introducerea în curriculara școlară a orei de educație religioasă (Religie) – oră care oferă posibilitatea clericilor ca pe lângă cateheza duminicală și sărbători susținută în parohiile unde aceștia slujesc să cunoască cât mai bine nevoile comunității.

Iată astăzi, ne stă în față un nou început pe care ne-am rugat Mântuitorului Iisus Hristos, Maicii Sale și tuturor sfinților să-l binecuvinteze pentru ca la final cu toții să auzim cuvintele Hristice: Bine, slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost credincioasă, peste multe te voi pune.“

Andrei Sofian Stanciu - responsabil voluntar comunicare mass-media al parohiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here