Managerii IMM-urilor, actori cheie pentru depășirea decalajelor de inovare

0
33

În continuarea turneului la filialele USH Pro Business din țară, la Constanța, a fost organizat la data de 1 iulie 2019, al treilea workshop ”SME Instrument Masterclass”, eveniment organizat în parteneriat cu Applied Research Solutions-ARS.

Și la acest eveniment au participat firme din domenii diverse din toată țara, interesate să acceseze un instrument unic și total diferit față de ce se oferă  prin fondurile cu finanțare din România.

Alături de expertul internațional Evgheni Kossev, fondator Applied Research Solutions, s-a aflat și Florin Păun, fondator Agilising Innovation și Start-up Xvaluator.com, membru al Joint European Disruptive Initiative și unul din  membrii în juriul Consiliului European de Inovare.

Ca și la evenimentele anterioare, mediul academic local al Universității Spiru Haret și studenți au fost prezenți la eveniment pentru a se iniția în modalitatea de implicare pentru dezvoltarea cercetării aplicate.

”Suntem plăcut impresionați de faptul că managerii români încep să înțeleagă valoarea acestui instrument de sprijin. De la începerea acestei forme de transfer de cunoștințe avem deja o companie participantă la curs care a accesat fonduri pe o soluție inovativă. Ne bucurăm pentru această firmă, dar nu uităm că numărul celor ce accesează este extrem de mic, fapt pentru care vom continua acest workshop și în alte localități.

Secretul constă în tenacitate, creativitate, asumare de riscuri și capacitatea de a convinge un juriu internațional exigent că folosești până la 2,5 milioane de euro pentru o soluție de piață pe care nimeni nu a utilizat-o înainte. Nu este ușor dar  vom fi alături de cei care vor să încerce” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business și Prorector Relații Internaționale, Universitatea Spiru Haret.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here