Vâlcea: Tentativă de omor de Bobotează – un tănăr i-a tăiat gâtul fratelui mai mare!

0
204

Duminică, 6 ianuarie 2019, pe raza oraşului Băile Olănești, în satul Valea Cheii, a avut loc un conflict spontan între doi fraţi, soldat cu rănirea gravă a unuia dintre aceştia, un bărbat de 35 de ani

Cei doi s-au deplasat la locuinţa unui prieten în seara zilei de sâmbătă, 5 ianuarie 2019, unde au consumat băuturi alcoolice. Dimneața, între cei doi a izbucnit un conflict, tânărul de 23 de ani lovindu-l cu un cuţit în zona gâtului pe fratele său, acesta fiind transportat în stare gravă la Târgu Mureş.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Olăneşti, Postului de poliţie Păuşeşti-Măglaşi, Serviciul de Investigaţii Criminale şi procurorul de caz s-au deplasat la faţa locului, fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Duminică seara, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările continuând sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Informații actualizate – 7 ianuarie 2018 / ora 13.30

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 6 ianuarie 2019 reţinerea inculpatului Pescovici Ion şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie.

Luni, 7 ianuarie 2019, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 06 ianuarie 2019, în jurul orei 07,00, pe fondul unui conflict spontan dar şi a consumului de alcool, inculpatul l-a lovit pe fratele său, L.C., în vârstă de 35 ani, cu un cuţit în zona gâtului, victima fiind transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit fişei de constatări preliminare s-a stabilit că persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 25 – 30 zile timp de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***********

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here