Peste 1200 de sancțiuni contravenționale aplicate într-o săptămână de polițiști în județul Olt

0
137

1232 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii din cadrul IPJ Olt, privind abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. 

În perioada 4-10 iunie 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În acest sens, în cadrul acțiunii au fost aplicate 1232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 325 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 197 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 42 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 668 pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 19 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 3 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 9 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 7 infracțiuni pentru  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere, dintre care 1 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 12 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h, 7 pentru nerespectarea manevrei de depășire, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept și 2 pentru alte abateri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 11 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

Exemple

Sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 20.20, pe strada Libertăţii din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat de 46 de  ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un  autoturism având o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

Duminică, 10 iunie 2018, la ora 00.10, pe strada Ion Negoescu , din comuna Mărunţei, județul Olt, a fost depistat un bărbat de 27 de  ani, din comuna Milcov, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Vineri, 8 iunie 2018, la ora 21.00, pe Drumul Județean 642, în comuna Cilieni, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped  fără a poseda permis de conducere.

Acesta a testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.

Oamenii legii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis” și „refuzul prelevării de mostre biologice”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here