Caricaturistul Gogu Neagoe s-a făcut remarcat la Târgul de Turism al Olteniei

0
169

„Senzaţia” târgului a fost prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, cel care a realizat caricaturi gratuite pentru oficialități și vizitatori prezenți la Târgul de Turism al Olteniei, în perioada 11-12 martie, la Craiova. Portretele vedetelor, printre care și cel al Mihaelei Rădulescu sau al lui Irinel Columbeanu, Florin Călinescu, Ion Țiriac, Gigi Becali, Simona Halep, Cătălin Măruță, Andra Maruță, Dani Otil, Răzvan Simion, Flavia Mihăşan de la “Neatza”, au fost piesa de rezistență a colecției lui Gogu Neagoe.

Mai multe desene, extrem de expresive ale vedetelor, au fost expuse la Târgul de Turism al Olteniei. În afară de schițele personalităților politice, caricaturile vedetelor au atras publicul mai ceva ca un magnet. Vedete din sfera mondenului, precum Andreea Marin, Mihaela Rădulescu sau Irinel Columbeanu au fost îndelung comentate de vizitatori, pentru asemănarea cu personajele reale.

Oltean cu succes, Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În prezent locuieşte în București şi este frecvent invitat la evenimente mondene din România, dar şi din străinătate.

Tânărul a publicat sute de caricaturi cu vedete, în ziare locale şi centrale. Are tablouri pictate de mare valoare, caricaturistul fiind premiat la festivaluri de pictură şi caricatură din întreaga lume. A donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil din 2013.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here